Poznaj narzędzia CRM od Microsoft – ANEGIS publikuje nowy przewodnik po CRM w Dynamics 365

Continue reading

Liderzy marketingu i sprzedaży wiedzą, że wartościowa i oparta na zaufaniu relacja z klientem przynosi zyski. Pracownicy firmy poznają klienta, budują z nim relację i dbają o jego satysfakcję. A personalizacja doświadczeń i proaktywna obsługa klienta odgrywają coraz większą rolę w jego utrzymaniu. Czy do każdego klienta można podejść indywidualnie? Jak towarzyszyć klientowi w każdym punkcie styku z produktem/usługą? Co jest potrzebne, żeby przywiązać klienta do marki? – Odpowiednie narzędzia CRM i dane o kliencie. ANEGIS przygotował przewodnik po CRM w Microsoft Dynamics 365, w którym wskazuje kompleksowe rozwiązanie do budowania i utrzymywania relacji z klientem oparte na danych.

Forrester w swoim raporcie „The Future of CRM” z 2022 r. nazywa technologie CRM rdzeniem zaangażowania klientów i pracowników. System CRM ma wspierać wszystkie obszary firmy, w których pojawia się tak klient, jak i pracownik. Automatyzacja i sztuczna inteligencja napędzają nowoczesny CRM, ukierunkowując interakcje z klientem na odpowiednie tory i zwiększając zaangażowanie pracowników. Forrester szacuje, że system CRM wdrożony prawidłowo dla wszystkich zespołów w firmie podnosi poziom świadczenia klientowi najwyższej jakości obsługi o 14%.

CRM sercem firmy

Czy wobec tego którakolwiek firma może pozwolić sobie na rezygnację z CRM w swojej infrastrukturze? Jeśli chce pozostać na rynku konkurencyjna – nie może. Oprócz wspierania wydajności operacyjnej zespołów sprzedaży, obsługi klienta czy marketingu, CRM jest centralnym repozytorium danych o kliencie, które stanowią wsad do zaawansowanych analiz, prognozowania zachowań i budowania strategii, które nadążą za zmieniającymi się potrzebami konsumentów.

– W CRM możemy stworzyć pełny obraz klienta w oparciu o informacje zebrane ze wszystkich kanałów komunikacji, w których klient styka się z naszym produktem, usługą, marką czy pracownikiem. Taki profil stanowi fundament działań spersonalizowanych i wycelowanych precyzyjnie w potrzeby i oczekiwania klienta. A indywidualne podejście jest tym, czego życzą sobie współcześni konsumenci – zaznacza Tomasz Kaczan, CRM Director w ANEGIS.

71% ankietowanych w raporcie Next in Personalization firmy McKinsey (2021 r.) przyznało, że oczekuje od firm spersonalizowanych interakcji. 76% frustruje się, gdy takich nie otrzymuje.

Wyższy poziom relacji z klientem z CRM w Dynamics 365

Aby sprostać tym oczekiwaniom, kompleksowy CRM spinający marketing, sprzedaż, obsługę i wyposażony w narzędzia do gromadzenia i analizy danych jest kluczowy dla rozwoju firmy.

Rozwiązanie CRM w Dynamics 365 to właśnie taki zestaw zintegrowanych aplikacji, baza danych, agregat procesów i platforma narzędzi wspierających pracę wszystkich działów, które biorą udział w nawiązywaniu i utrzymywaniu relacji z klientem.

– CRM od Microsoft ma budowę modułową – każdy moduł obsługuje inny obszar działalności firmy, ale razem tworzą potężne środowisko, które wspiera budowanie relacji z klientem w całym cyklu funkcjonowania klienta w kontekście firmy – dodaje Tomasz Kaczan.

Dynamics 365 łączy sprzedaż, obsługę klienta, serwis, marketing i zarządzanie projektami w kompleksowe rozwiązanie CRM dla średnich i dużych przedsiębiorstw.

CRM w Dynamics 365 jest zintegrowany z aplikacjami z portfolio Microsoft. Użytkownicy mogą korzystać z analiz sprzedaży w Power BI, współtworzenia dokumentów w programie Word, interakcji z klientami w Microsoft Social Engagement i integracji z rodzimymi aplikacjami, tj. Outlook, Excel czy Teams. Dodatkowo integracja aplikacji CRM z serwisami społecznościowymi – Facebook, Twitter, LinkedIn – umożliwia łatwe, precyzyjne i skuteczne dotarcie do klientów w przestrzeni social mediowej.

Przewodnik po CRM w Microsoft Dynamics 365

ANEGIS przygotował przewodnik po rozwiązaniu CRM w Dynamics 365 i jego funkcjonalnościach. Dowiesz się z niego, jakie dokładnie obszary obejmuje, czym się wyróżnia na tle innych rozwiązań i jakie są korzyści z jego wdrożenia. E-book możesz pobrać bezpłatnie ze strony Przewodnik CRM.

More press releases
Explore other press releases

Co możemy dla Państwa zrobić?

Chcielibyśmy usłyszeć o Państwa projekcie. Nasz zespół skontaktuje się z Państwem w ciągu maksymalnie dwóch dni roboczych.

Thank you for inquiry, we’ve passed it to our sales department, our representative will reach you back in his earliest convenience.
Oops! Something went wrong while submitting the form.