Jak korzystać z usług w chmurze, żeby rozwijać biznes? Rusza cykl webinarów o platformie Azure

Continue reading

Chmura Azure jest jednym z najdynamiczniej rozwijanych projektów Microsoft. Gigant z Redmond umieścił w niej ponad 200 usług wykorzystujących osiągnięcia w dziedzinie big data, AI czy machine learning. Jest w czym wybierać, tylko które wybrać? Jakie narzędzia chmurowe przyspieszą codzienną pracę? Które rozwiązania pomogą zoptymalizować koszty w przedsiębiorstwie? O tym, co można z chmurą Azure opowiedzą architekci rozwiązań IT z firmy ANEGIS podczas bezpłatnych webinarów, które startują 20 stycznia.

W ramach zimowego cyklu spotkań online uczestnicy poznają różnice między modelami utrzymania infrastruktury IT: lokalnym i chmurowym. Dowiedzą się, jak bezpiecznie archiwizować i przetwarzać dane w przestrzeni cloud.

Architekci Azure przeprowadzą słuchaczy przez meandry wirtualnych maszyn oraz narzędzi do automatyzacji procesów i integracji usług w chmurze. Nie zabraknie prezentacji rzeczywistych scenariuszy wykorzystania technologii dostępnych na platformie m.in. monitoringu urządzeń IoT i predykcji.

Eksperci odpowiedzą na pytania: czy korzystanie z innowacyjnych rozwiązań w chmurze jest kosztowne? Od czego rozpocząć odkrywanie możliwości Azure? Jakie usługi sprawdzą się w działalności produkcyjnej, a jakie w handlowej?

Cykl webinarów rusza 20 stycznia 2021 o godzinie 11:00. Udział w spotkaniach jest bezpłatny. Wystarczy zarejestrować się przez formularz na stronie wydarzeń. Harmonogram dostępny jest na https://www.anegis.com/pl/wydarzenia

Informacje na temat webinarów pojawiają się na bieżąco na profilu LinkedIn ANEGIS: https://www.linkedin.com/company/anegis-limited/

Azure to chmura dla biznesu, która korzysta z globalnych centrów danych i znajduje się w światowej czołówce platform cloud. W maju 2020 roku Microsoft poinformował, że w Polsce powstanie pierwszy region data center w Europie Środkowo-Wschodniej. Plan inwestycyjny, którego częścią jest budowa centrum danych, wyniesie 1 miliard dolarów. Dla polskich przedsiębiorstw oznacza to łatwiejszy i bezpieczny dostęp do platformy Azure i usług w chmurze, dlatego ANEGIS chce przybliżyć uczestnikom webinarów te rozwiązania, które mogą wykorzystać w swoich firmach.

More press releases
Explore other press releases

Co możemy dla Państwa zrobić?

Chcielibyśmy usłyszeć o Państwa projekcie. Nasz zespół skontaktuje się z Państwem w ciągu maksymalnie dwóch dni roboczych.

Thank you for inquiry, we’ve passed it to our sales department, our representative will reach you back in his earliest convenience.
Oops! Something went wrong while submitting the form.